Sfaturi Pentru Mutarea Mobilei

Peste tot in lume oamenii au de transportat si mutat mobilier sau obiecte de arta. Pentru aceste operatiuni gresele sau dificile ar trebui sa apelati la firme specializate in domeniu precum MoveUp.Sfaturi Mutare Mobila Moveup

De cele mai multe ori timpul, bugetul sau ajutorul venit din partea prietenilor nu sunt aliatii dumneavoastra. Sunt situatii disperate cand timpul va preseaza sau job-ul nu va permite sa va ocupati personal de aceste operatiuni. Indiferent ca angajati o echipa de profesionisti, implicati familia si prietenii sau faceti totul pe cont propriu, este necesar sa stiti cate ceva despre pasii unei mutari de domiciliu sau mutari corporate.

Primul Plan

Inainte de a ridica sau impacheta primul obiect, aveti nevoie de un plan de logistica bine structurat. Notati dimensiunile obiectelor ce trebuiesc transportate, masurati usile, holurile si camerele de trecere si plus toate particularitatile traseului (locuri inguste, scari in spirala, etc). Faceti aceste notite pentru locul de plecare dar si pentru cel de destinatie al mobilierului.

Puteti chiar sa desenati harti pentru ambele adrese (de plecare si de sosire) reduse la dimensiunea potrivita ce pot duce la elaboraria unor strategii destinate inlesnirii procesului de mutare.

Dezasambalti cat mai mult posibil

MoveUp Mutari MobilierDaca exista ceva de poate fi demonatat fa-o inainte de a muta acel obiect. Dezasamblati cat de mult puteti si asamblati imediat ce transportati mobilierul la noua adresa.

Eliminati de la dulapuri, birouri si noptiere toate sertarele si rafturile existente si transportati-le separat. Acelasi lucru este valabil si pentru pernele scaunelor sau canapelelor. In cazul canapelelor extensibile eliminati salteaua si legatile cat mai compact cu o banda rezistenta pentru ca acestea sa nu se deschida brusc in timpul transportului.

Desurubati tot ce se poate: butoate, picioare, oglinzi, blaturi, rafturi, usi si asa mai departe. Demontand usile castigati cativa centimetrii ce pot fi esentiali in traversarea locurilor inguste.

Pune ceva sub mobilier

Pentru mutari line utilizati platforme sau carucioare cu roti. Daca nu aveti asa ceva utilizati diferite materiale textile, un covor mai vechi sau chiar carpe sau paturi. Ridicati picioarele sau cultul mobilierului pentru a strecura materialul pe toata suprafata de frecare. Dupa aceea puteti transporta obiectul fara a deteriora podeaua.

Mobilier tras sau impins

Recomandat este sa tragem mobilierul. Acest lucru inseamna sa lasam obiectul pe spate sau pe picioarele din spate si sa mutati partea drepta, dupa care partea stanga si tot asa pana ce ajungeti la destinatie. Mutati mobilierul pe partea unde este cea mai mare greutate. In cazul in care mobila este foarte grea puteti sa impingeti cu ambele picioare in timp ce acesta se afla pe spate. Faceti acest lucru doar daca aveti roti sau cub el se afla un covor, altfel riscati sa deteriorati podeua.

Cum sa ridici

De cele mai multe ori oamenii incearca sa ridice lucruri grele si termina prin a suferi leziuni ale spatelui. Nu te pune si pe tine intr-o asemenea situatie. Foloseste picioarele la ridicare si nu spatele. Indoiti genunchi usor si pastrati spatele drept in timpul ridicarii. Incercati sa folositi cat mai mult din forta picioarelor.

Fa pauze

Daca exista momente cand mutarea nu decurge cum a fost planificat, luati o pauza, odihniti-va cateva momente si ganditi o alta solutie pentru transport. Posibil sa aveti nevoie de roti sau sa rasuciti obiectul pentru a trece de un spatiu stramt.

Provocari viitoare

Mutarea mobilierului este o treaba dificila asa ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a te apuca pe cont propriu. Dar incercati  sa obtineti ajutor pentru mutare. Daca totusi pa decideti sa faceti operatiunea singur inarmati-va cu rabdare si treceti la treaba !