Ce reciclezi/donezi si ce arunci cand te muti?

cutii mutari moveupStabilește cum vei scăpa de lucrurile care nu pot fi reciclate sau donate. Dacă tot ce trebuie să faci este să le cari la cel mai apropiat coș de gunoi, nu vei avea nevoie de un plan. Pe de altă parte, dacă vei rupe documente, dacă te vei deplasa mult până la un tomberon sau vei angaja o firmă de transportat gunoaie, planifică-ți aceste activități cât mai curând. Să ai un tomberon ușor accesibil pe durata mutarii îți poate ușura sarcina.

• Începe cu mâncarea. Dacă ai timp înainte să te muți, verifică-ți mâncarea din cămară și congelator. Dacă nu ai timp,încearcă să donezi alimentele neperisabile. Poți, de asemenea, să le oferi prietenilor sau vecinilor.

• Dacă te muți peste ocean, nu vei transporta mâncare și băuturi. Dăruiește tot ce poți, de la condimente la pachete de ciocolată. Interesează-te de regulile privind transportul de alcool dacă vrei să iei cu tine vinuri deosebite, de exemplu. Pot fi multe reguli stricte referitoare la importul de alimente și alcool, în funcție de țară. Asigură-ți ajutoare. Chiar dacă ziua mutării este la luni distanță, începe să faci rost de tot ajutorul de care ai nevoie. Opțiunea cea mai economică este să apelezi la ajutoare din partea familiei și prietenilor. Altfel, caută pe cineva pe care îl poți plăti pentru a te ajuta cu împachetatul și mutatul. Află recomandările prietenilor sau citește referințe, dacă ai timp.

• Prietenii pot fi de mare ajutor cu mesele zilnice. Odată ce ai început să împachetezi lucrurile din bucătărie, mesele devin mai complicate, așa că acceptă toate ofertele de mâncare din partea altora.

• Prietenii pot fi și babysitteri pentru copii sau animale, care te vor încurca altfel sau te vor stresa și mai tare dacă nu știi unde sunt.

• În ziua mutării, spală lenjeria de pat și prosoapele la un vecin, și împachetează-le astfel încât să le poți folosi imediat pentru noua locuință. Planifică-ți din timp dacă ai obiecte mai deosebite de mutat. Dacă tu și prietenii tăi puteți muta canapeaua este în regulă. Dar dacă ai ceva mai mare și mai greu, sau fragil, cum ar fi un pian, ai putea avea nevoie de ajutor specializat.

• Când te muți la distanță mare, intreabă firma de mutări despre tehnicile lor de împachetare și ambalare, dar și despre regulile lor cu privire la distrugeri de obiecte.

• Dacă apelezi la alte persoane să mute obiecte de valoare, caută întâi referințe de la oameni care au apelat la serviciile lor și au fost mulțumiți de ele. Fă o listă cu oamenii și organizațiile pe care va trebui să le contactezi. Când te muți va trebui să informezi agențiile guvernamentale, instituții la care lucrezi, ești abonat la anumite servicii, etc.  Fă-ți o listă imediat ce ești sigur că te muți, și completeaz-o de fiecare dată când ți se amintește de câte o factură pe cine mai trebuie să informezi.

• În unele țări, oficiile poștale oferă formulare standard cu o listă de nume pe care le poți bifa, iar ei vor anunța cele mai importante firme și agenții că te-ai mutat. Interesează-te la oficiul poștal din zonă pentru mai multe informații.

• Ia în considerare redirecționarea corespondenței pentru o perioadă. Deși acest lucru poate costa bani, e mai eficient decât să riști rătăcirea ei până ai înștiințat pe toată lumea de schimbarea adresei. Organizează-ți reparațiile și curățenia. Dacă noua locuință trebuie curățată sau are nevoie de reparații înainte să te muți, folosește-ți câteva zile în care mai stai în vechea locuință  sau depozitează-ți undeva lucrurile până rezolvi aceste probleme. Dacă trebuie să cureți sau să faci reparații în casa din care pleci (de exemplu pentru a o lăsa în stare decentă pentru cumpărători), planifică-ți timpul, de asemenea. Amintește-ți că, în general, curățenia se face mai eficient și mai ușor într-o locuință goală.

• Dacă ai cumpărat o casă nouă, informează-ți agentul de imobiliare că vei avea nevoie de puțin timp special pentru ca o firmă de curățenie să estimeze costul curățeniei înainte de încheierea contractului, dacă este posibil.

Daca doriti sa cunoasteti politica firmei noastre vizitati site-ul moveup.ro.

Pentru alte detalii si informatii va stam la dispozitie la numarul de telefon  0732.025.355 sau prin un mail de pe pagina de contact.